top of page
alexandra_lundmark_alexia_fitness_club.jpg

Crosstraining

I Crosstraining jobbar vi både med pulshöjande rörelser och att lyfta vikter. Oftast är det antingen eller, man tränar med tyngder eller så kör man ett aerobiskt pass. Vi jobbar väldigt mycket med olika basrörelser och träningen stöder alltså det som du behöver för att orka med vardagliga sysslor såsom att lyfta rätt, bära matkassar, stiga upp från golvet osv. Du tränar rörlighet, styrka och kondition - allt under ett och samma pass!

Behöver man ha en superbra kondition för att komma med?

NEJ! Passen är uppbyggda så att du kan göra träningen i din egen takt och med såna vikter som passar dig. De flesta rörelser kan också anpassas och göras lättare. Och kom ihåg - du tränar för din egen skull och behöver inte jämföra dig med andra. 

 

När du deltar i Crosstrainingpassen förutsätter vi att du har en bra grund i de olika lyften (knäböj, marklyft, pushpress m.fl.). Grunderna lär du dig på vår introduktionskurs Styrkelyft Intro. På timmarna gör vi även de litet mer avancerade lyften (frivändningar, ryck m.fl.). 

Vi har delat upp året i 4 perioder:

- sept-november / grundperiod

- december-februari / maxstyrka

- mars-maj / metcon (pulshöjande)

- juni-augusti / uthållighet

Vi vill att alla ska få träna så mångsidigt som möjligt och därför har vi valt att under olika perioder ha fokus på olika teman.​ Även på veckobasis har vi gjort en indelning av muskelgrupperna så att vi på olika dagar fokuserar på olika muskler, detta för att få en mångsidig träning för hela kroppen. Indelningen möjliggör även att man ibland kan delta i två dagar i rad i gruppträningen.​​ Kom med i vårt glada gäng och vi lovar att du får resultat!

Alexia Cross & Strength

PT Ida Gustafsson drar cirka varannan månad en kortkurs var vi lär ut grunderna i de olika styrkelyften som även görs på Crosstrainingtimmarna. Vi önskar att du som inte har tränat Crosstraining förut först kommer på vår kurs (har du dock erfarenhet av knäböj, marklyft osv så kan du komma rakt på timmarna utan introkursen). Kursen är gratis för våra medlemmar.

Nästa Alexia Cross & Strength börjar i september 2024.

Möt våra Crosstraining Coacher
alexia_fitnessclub_crosstraining_coach_ida_gustafsson_edited.jpg

Ida Gustafsson

Crosstraining Coach

Personal Trainer

alexia_fitnessclub_crosstraining_coach_loiuse_kjellberg_edited.jpg

Louise Kjellberg

Crosstraining Coach

alexia_fitnessclub_crosstraining_coach_edvin_prahl_edited_edited.jpg

Edvin Pråhl

Crosstraining Coach

Personal Trainer

bottom of page