top of page

Våra gruppträningar

Crosstraining

Crosstraining är en rolig, effektiv och varierande träningsform som passar de flesta. Under våra mångsidiga pass fokuserar vi på styrka, flexibilitet och kondition. Läs mera om Crosstraining.

Alexia Strength

Under timmen fokuserar vi på att öka ren styrka i de stora lyften som knäböj, marklyft och bänkpress. Förutom de stora rörelserna gör vi olika stödövningar. Passar både för dig som går på crosstraining och för dig som annars tränar på gym och vill träna styrka i ledd grupp.

Idas Bootcamp

Vill du stärka musklerna, höja pulsen och förbättra din koordination på ett mångsidigt och roligt sätt, i sann Bootcamp-anda? Då är detta timmen för dig! Vi använder mångsidigt olika redskap, som t.ex. kälke, slägga, rep och speed ladder. Inga förkunskaper behövs - bara bra feelis!

Marias RETRO

Bekanta moves från 90 talets midjejakt! Timmen för dig som vill ha kul - svettig workout med stand-up komik (ibland). Ca 15 min uppvärmning med lätta stegkombon, lite dans, core & balans följs av ett svettigt golvpass med mage-rumpa-lår och en kort stretch på slutet. Du behöver ingen kondis för att börja på denna timme - men du FÅR den garanterat!

Cycling

Du tränar på en spinningcykel, där det är du själv som väljer och reglerar motståndet. Ledaren guidar genom passet och peppar dig igenom de olika positioner som ett cyclingpass innehåller. Allt för att variera träningseffekten. Cycling är en effektiv konditionsträning som ger dig snabbhet, uthållighet och styrka. Även för nybörjare.

PhysioPilates

 Rörlighet, stabilitet och andning. Vi lär oss hitta stabilitet och kontroll i kroppen som vi sedan kan använda oss av i vardagliga livet och under annan typ av träning. Passar alla, oberoende av träningsbakgrund.

Nya kunder varmt välkomna på timme även utan bokning!

alexia fitness club_edited.jpg
alexandra_lundmark_alexia_fitness_club.jpg

Crosstraining

I Crosstraining jobbar vi både med pulshöjande rörelser och att lyfta vikter. Oftast är det antingen eller, man tränar med tyngder eller så kör man ett aerobiskt pass. Vi jobbar väldigt mycket med olika basrörelser och träningen stöder alltså det som du behöver för att orka med vardagliga sysslor såsom att lyfta rätt, bära matkassar, stiga upp från golvet osv. Du tränar rörlighet, styrka och kondition - allt under ett och samma pass!

Behöver man ha en superbra kondition för att komma med?

NEJ! Passen är uppbyggda så att du kan göra träningen i din egen takt och med såna vikter som passar dig. De flesta rörelser kan också anpassas och göras lättare. Och kom ihåg - du tränar för din egen skull och behöver inte jämföra dig med andra. 

 

När du deltar i Crosstrainingpassen förutsätter vi att du har en bra grund i de olika lyften (knäböj, marklyft, pushpress m.fl.). Grunderna lär du dig på vår introduktionskurs Styrkelyft Intro. På timmarna gör vi även de litet mer avancerade lyften (frivändningar, ryck m.fl.). 

Vi har delat upp året i 4 perioder:

- sept-november / grundperiod

- december-februari / maxstyrka

- mars-maj / metcon (pulshöjande)

- juni-augusti / uthållighet

Vi vill att alla ska få träna så mångsidigt som möjligt och därför har vi valt att under olika perioder ha fokus på olika teman.​ Även på veckobasis har vi gjort en indelning av muskelgrupperna så att vi på olika dagar fokuserar på olika muskler, detta för att få en mångsidig träning för hela kroppen. Indelningen möjliggör även att man ibland kan delta i två dagar i rad i gruppträningen.​​ Kom med i vårt glada gäng och vi lovar att du får resultat!

Alexia Cross & Strength introduktionskurs

PT & Crosstraining Coach Ida Gustafsson håller cirka varannan månad en introduktionskurs var vi lär ut grunderna i de olika styrkelyften som görs på Crosstrainingtimmarna. Vi önskar att du som inte har tränat Crosstraining förut först kommer på vår kurs (har du dock erfarenhet av knäböj, marklyft osv. kan du komma direkt på timmarna). Kursen är gratis för våra medlemmar.

Nästa Alexia Cross & Strength börjar i september 2024.

Möt våra Crosstraining Coacher
alexia_fitnessclub_crosstraining_coach_ida_gustafsson_edited.jpg

Ida Gustafsson

Crosstraining Coach

Personal Trainer

alexia_fitnessclub_crosstraining_coach_loiuse_kjellberg_edited.jpg

Louise Kjellberg

Crosstraining Coach

alexia_fitnessclub_crosstraining_coach_edvin_prahl_edited_edited.jpg

Edvin Pråhl

Crosstraining Coach

Personal Trainer

bottom of page